+359 883 392 152 Запитване

ШНОРХЕЛИНГ | КАЯКИНГ| РИБОЛОВ 2024

Туристическа агенция Ревери ви  предлага Невероятното многообразие от морски развлекателни водни спортове на територията на к.к. Русалка, Балчик, Калиакра,Алебна, Златни пясъци и Камчия. Само тук можете да изследвате непозната пещера или потънал кораб и да се насладите на приключенския дух на търсене на потънало съкровище!

По време на еднодневното яхтинг изживяване,туристите могат да отидат до морската столица Варна или придобри метеорологични условия-до залив Болата.Могат да спират за обяд в някой от добрите крайбрежни заведения в района мидена ферма„Дълбока“или ресторант„Българка“,Каварна.Могат да се наслаждават на забавления като риболов,гмуркане,плуване,воденсърфинг,воденринг,приятна музика и танци,шампанско и почерпка.

 

От река Камчия предлагаме:

  • Разходка с лодка по Рeка Камчия е известна още като "българската Амазонка" - разходете се с компания из спокойните й води;

Развлекателни гмуркания в област Шабла, Каварна и Балчик

  •  Подводни пещери
  • Южно от Шабла - брегова ивица много богата на пещери, повечето неизследвани.
  • "Тюленовата пещера" - най-дългата позната пещера на Българският черноморски бряг -108м, обитавана от тюлена монах до края на 1970-те години, една от най-интересните и живописни пещери по българското крайбрежие.
  • "Бърлогата на прилепите" - пещера с открит вход и сифони, всеоще обитавана от колония прилипи, отличен полигон за обучение по гмуркане в пещери.
  • Камен бряг - брегова ивица богата на пещери, повечето неизследвани.

 

        Водолазни екскурзии – еднодневни
•    2 спускания на потънал кораб/подводница     
      за група 8-10 водолаза                                                                     450 лева

Подводните и наземни археологически проучвания по Северното черноморско крайбрежие, района на ВС Русалка, показват, че тези земи са били обитавани от средадта на Каменната ера /5500 - 5300 години преди Христа/, и че много различни култури, племена и народи са пребивавали в региона в продължение на повече от седем хилядолетия. Резултатите от тези комбинирани проучвания правят този чудесен туристически продукт неповторим, обясняват редица проблеми касаещи най-древните навигационни маршрути в човешката история и дори достигат назад до Големия потоп и Ноевият ковчег, миналото на Траките, периода на Рим и Гърция и създаването на Българската държава.

Едно от най-важните събития, случило се в края на Втората световна война по българското крайбрежие, е самопотапянето на немската флота - поради невъзможност да напусне Черно море през Босфора, окопиран от съюзническата армия. По това време немският флот включва също и няколко италиански, хърватски и унгарски военни кораба. В началото на 1944 година техният общ брой достига 350, от които:
Линеен кръстосвач -1; разрушители - 4; миноносци - 3; торпедни лодки -28; подводници -14; миночистачи - 31; десантни кораби - 102; и много други помощни катери и кораби. Част от тях - 101, са потопени и изоставени от техните екипажи по Северното българско крайбрежие и заедно с четири руски подводници от Втората световна война, потънали при участие в морски битки, представляват чудесни обекти за водолазни спускания на потънали кораби!

КАЯКИНГ

България предлага множество язовири, реки, които са подходящи за практикуване на водни спортове. Освен това страната има излаз на Черно море. Туристите, които желаят да се насладят на активна ваканция, имат възможността да избират от рафтинг по река Струма до каране на кану и каяк  по река Камчия, язовир Цонево и Русалка, което е възможно в почти всички реки и язовири в страната. Гмуркачите ще се насладят на гмуркания сред останки от кораби в морето и други отворени водоеми (язовири, езера и пещери). Дори и да сте начинаещ във водните спортове, не се отчайвайте. Много частни инструктори и училища могат да Ви предложат обучение и тренировки, за да изживеете незабравима активна ваканция в България.