+359 883 392 152 Запитване

Септемврийски уикенд в клaсическа Будапеща с полет от Бургас

Будапеща, Унгария
Продължителност
4 дни / 3 нощувки
Дати на отпътуване
21.09.2024 г.
Цени от
899лв.
Запитване
Програма

СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ В БУДАПЕЩА ОТ БУРГАС 2024

Примерна програма:

Промо цени за ранни записвания

22-25.06 хотел 4* от 899 лева

21-24.09 хотел  4* от 999 лева

 

Първи ден

Полет от Бургас в  22.50ч, пристигане в Будапеща в 23.30ч.Трансфер до избрания хотел и  настаняване. Нощувка.

Втори ден /

Закуска. Запознаване с града : възможност  за обиколка на Будапеща

Продължителност около 4 часа - обиколката на Будапеща включва ползването на карта за градски транспорт, а на места туристите се движат пешеходно:

- Пеща, част от световното историческо и културно наследство на ЮНЕСКО: Площада на Героите /-един от най-забележителните площади в Будапеща. Разположен е в края на бул. Андраши, близо до Градския парк. От двете страни на площада има две големи сгради – Музея на изящните изкуства отляво и Изложбената зала отдясно/, Крепостта Вайдахуняд, Градският парк със световноизвестната минерална баня Сечени.

-Буда, част от световното историческо и културно наследство на ЮНЕСКО: Будайската средновековна крепост, Църквата Матяш (външно разглеждане), Рибарските кули, фантастична панорама към Дунава, Парламента, всички мостове и т.н. Пеща, Базиликата Свети Ищван, най-голямата църква в Будапеща.

Срещу доплащане от 40 евро, при мин. 6 рах, /цената вкл. услугите на екскурзовода, ползва се общ.транспорт, който се заплаща допълнително от всеки турист/.

Възможност за вечеря  в  един от най-известните ресторанти със средновековна атмосфера. http://www.sirlancelot.hu /предварителните резервации са задължителни!/

Нощувка.

Трети  ден  

Закуска. Свободно време за разходка по красивите булеварди "Ракоци" и улица "Ваци, възможност за пазаруване и наслада на красива Будапеща.

Или по желание  разходка до остров Маргарет. Площта му е почти 1кв. км и се намира по средата на река Дунав, в централната част на столицата.  Островът е покрит почти изцяло с паркове и е популярна дестинация за разходки и спорт на местните. До острова може да се стигне и пеша по един от двата моста, които  го свързват със сушата. На острова могат да се открият и останки от стар храм, както и минерални бани. Днешният  му облик  е образуван от сливането на три отделни острова.  

Възможност за романтичен круиз по Дунава с вечеря.

Нощувка.

Четвърти ден 

Закуска. Чек аут до 12ч.Свободно време за разходка из Будапеща. Следобед-трансфер до летище и полет за Бургас в 19.35-пристига 22.15.

*За индивидуални туристи –можем да предложим екскурзионна програма на английски език.

 

Примерни хотели:

Marmara Design Hotel 4* или подобен- https://www.marmara.hu/en/

*хотелите са централно разположени на пешеходно разстояние от историческия център; подбрани оптимално съотношение качество - местоположение, удобства.

 Полетно разписание:

Събота    22:50 Бургас - 23:30 Будапеща

 Вторник  19:35  Будапеща - 22:15 Бургас

Цената включва • Самолетен билет Бургас - Будапеща -Бургас с вкл.ръчен багаж до 10кг (40x30x20см);
• 3 нощувки на база нощувка със закуска в хотел 4* ;
• трансфери летище – хотел – летище;
• Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/;
Цената не включва • Трансфер от Варна до/от Летище Бургас и обратно;
• Екскурзии по желание според програмата ;
• Багаж за регистрация – 10/20/32кг, приоритет с втори ръчен багаж;
• Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.;
• Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и не гарантираме за определени места. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за да си гарантирате съседни седалки в полета.
Допълнителна информация
Условия за записване:
Свободните места по промо цени са ограничени. Цената е валидна до изчерпване на самолетните билети по специалните тарифи. Цената на пакета се препотвърждава със самолетната резервация и издаването на самолетния билет.

Резервации: Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН; No и валидност на паспорт/лична карта) .

Условия за ранни записвания:
• Депозит при записване в размер на 30%
• Пълно плащане - до 30 дни преди датата на отпътуване;
! ТО препоръчва Застраховка „Отмяна на пътуването“, около 5% от пакетната цена
Необходими документи:
валидни лична карта или задграничен паспорт;
За деца до 18 г., придружавани от близък или само от един родител се изисква нотариално заверено пълномощно от родителите или непътуващия родител (+копие от пълномощното) за пътуване в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, е необходимо да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него!