+359 883 392 152 Запитване

Residence Tougnette,Ле Менюир, Франция

Residence Tougnette,Ле Менюир, Франция

Ле Менюир, Франция
Продължителност
8 дни / 7 нощувки
Изхранване
OB
Възможност за пакетна цена от 7 нощувки с вкл. 6 дневен ски пас .
Цени от
240
Запитване
Описание
Residence Tougnette се намира в подножието на пистите.
Възможно настаняване за 2, 3 или 4ма човека.
2
УСЛУГИ, ПРЕДЛАГАНИ С РЕЗЕРВАЦИЯ: почистване в края на престоя, спално бельо (легло, тоалетна, кухня и др.), парахотелски услуги и други услуги (според наличността).
Кухня: индукционен котлон (x2), хладилник с 5L тава за лед, фурна, кафемашина, съдомиялна машина, чайник, тостер Всекидневна: диван, телевизор Спалня 1: 1 двойно легло (140 см) Затворена зона за спане: 2 единични легла (2x90 см) Баня: мивка, вана, сушилня за кърпи, параван за душ Отделни тоалетни Допълнителна информация : Апартамент за непушачи Оборудван със завивки Допускат се домашни любимци: 25 EUR/домашен любимец/седмица Категория:

Близо до летище : Летище Лион Сент-Екзюпери # LYS (168,2 km), летище Belle-Côte D'Azur #NCE (198,9 km), летище Торино #TRN (124,1 km), международно летище Женева Cointrin #GVA (111,6 km), депозит (в евро): 500,

Програма

Къде се намират  3те Долини във Франция?

Ски курортът 3 Vallèes е в района на Савоя във Френските Алпи, на около 140 км източно от Лион и в рамките на няколко километра по шосе на юг от най-близкия голям град Мутие.( Moûtiers)

Lyon St Exupery (LYS) and Geneva (GVA) са главните изходни летища. Потърсете изгодни самолетни билети тук.И двете са свързани с Moûtiers с влак. От Париж (Gare de Lyon) директният влак TGV се свързва с близкия Bourg St Maurice и спира в Moutiers по пътя. От жп гара Moûtiers има таксита, совалки или обществен автобусен транспорт до курортните селища. Обществените автобуси се движат редовно през целия ден до всяка долина. Val Thorens, Les Menuires & St Martin са на линия T3, Meribel е на линия T4, а Courchevel е линия T5. Времето за пътуване може да бъде до 70 минути до най-отдалечената дестинация (Вал Торенс). Безплатни автобуси за скиори и сноубордисти свързват многобройните села във всяка долина, т.е. в долината Belleville между St Martin, Les Menuires и Val Thorens.

Друг достъп до Les Trois Vallèes е през кабинковия лифт Orelle, който излиза от долината Maurienne на юг. Орел е само на 117 км западно от Торино, Италия през Бардонечия и (скъпия) тунел Frejus. Със собствена кола или кола под наем летището Милано Малпенса (MXP) или Торино (TRN) може лесно да се използва за каране на ски в региона, но ние препоръчваме да използвате френско или швейцарско летище за достъп до региона.

 

Състоящ се от многобройни световно известни (и някои не толкова известни!) ски курортни зони, 3-те долини включват Куршевел, Ле Менюир, Мерибел, Сейнт Мартен дьо Белвил и Вал Торенс и четвърта долина, достигаща до Мориен при Орел. С над 600 километра ски пътеки, 166 лифта и повече села, отколкото човек може да забие ски щека, най-големият въпрос за посетителите е къде да останат, за да извлекат максимума от района. Оказва се, че отговорът е прост - ако искате да разгледате целия курорт, останете в Мерибел. Съвсем друг въпрос е дали това ще устройва всички! Повече информация е по-долу и на страниците на отделните ски курорти.

За професионалисти

  • Сигурен сняг с по-голямата част от терена над 1800 м надморска височина.
  • Огромна, като цяло модерна* и ефективна лифтова система
  • Дълги вертикали за ски. Невероятна гама и разнообразие от поддържани писти за всички способности.
  • Удивително разнообразие от терени за фрийрайд извън пистите за всички способности.
  • Безпроблемни и добре обозначени връзки между отделните курорти; 
  • Страхотно апре ски и изискана трапезария. Изобилие от ски места за настаняване в огромен избор от села. За това, което получавате, и въпреки че е втората най-скъпа във Франция, цената на лифт картата е много изгодна, с по-евтини опции за отделни курорти и в събота

Ски и сноуборд, лифтове и терен

С толкова много терени за каране на ски и сноуборд от 3 Vallees, всяка долина е изненадващо различна и всякакви мисли за каране на ски по отегчително сходен, хомогенен набор от пътеки и извън пистите могат да бъдат отхвърлени – 3-те долини отново имат всичко и повече.

Ски лифтовете в 3 Vallees по необходимост могат да придвижват ефективно огромни количества посетители. Съществуват няколко по-стари гондоли и повърхностни лифтове, но като цяло продължаващият процес на модернизация гарантира, че всяка долина и курортна зона разполага с актуални системи. От нашия опит, Вал Торенс има най-добрата лифтова система, способна да се справи чудесно със силните ветрове и вълните на скиорите. Още по-добре е с новата двустепенна кабинкова лифта от долината до върха от Орел, която беше завършена преди няколко сезона.

Следва обобщение на характеристиките на терена за всеки курорт в 3-те долини от изток на запад: 

Courchevel- Куршевел

Стръмно залесена в долното течение, простираща се до широка слънчева алпийска долина на 1850 м надморска височина. Дълги, нежни долини се простират във високия алпийски регион, осеян със стръмни хребети, кулоари и купи. Страхотно място както да се научите да карате ски, така и да се спуснете в стръмен кулоар! Най-ниската точка за ски на пистата е St-Bon-Tarentaise под Le Praz.

Meribel-Мерибел

Сравнително тясна долина, с високи алпийски хребети и напълно залесена до около 1800 м (по-високо на някои места). Най-студената и най-сенчеста от 3-те долини, Мерибел има отлично качество на снега и невероятно разнообразен терен извън пистите. Курортът е най-добрият за средно напреднали и напреднали фрирайдъри, които искат да изпитат себе си от високите хребети и сред дърветата от двете страни на долината. Има множество връзки с всички останали 3 ски зони Vallees. Обърнете внимание, че няма пътека в долината до Brides Les Bains, но дългото пътуване с кабинков лифт ще ви сведе относително удобно.

St Martin de Belleville-Сейнт Мартен дьо Белвил

Технически част от Les Menuires (те споделят местна лифт карта), St Martin е първата от трите ски зони в широката, обикновено безлесна Vallèe des Bellevilles. Съвсем нов лифт от центъра на града поставя перфектния стандарт в съвършенството на курорта. За разлика от други, ски зоната се простира само от източната страна на долината над 1000 м вертикално, осигурявайки едни от най-дългите и най-меките писти за начинаещи и средни писти плюс някои приятни извън пистите от върха.

 

Les Menuires -Ле Менюир

Простирайки се от двете страни на Vallee des Bellevilles, теренът за ски и сноуборд Les Menuires е история от две части. В източната (село) страна на долината широк безлесен участък от меки разклонения се простира на височина до 1000 м вертикално над мястото за настаняване, осигурявайки предимно ски пътеки за начинаещи надолу и няколко писти за средно и напреднали нагоре. Западната страна на долината представлява истински интерес за ловни хрътки, с дървета надолу по ниски и добре наклонени склонове за напреднали ездачи по целия път до прекрасния Pointe de la Masse.

Orelle - Val Thorens-Вал Торенс

Най-високият от курортите, Вал Торенс седи на върха на долината Белвил. Неговите лифтове и качество на снега са най-добрите в 3-те долини. Има терен, подходящ за всички способности и връзките към най-добрите алпийски участъци на Мерибел са ясни. Доста над линията на дърветата, въпреки издръжливостта на лифтовете при лошо време, той е изцяло оставен на милостта на майката природа. Четвъртата долина на 3-те долини, Orelle, предоставя различен аспект на терена  като  „ски хълм на местните“.

 

Lift Passes-ски пасове

Опциите за лифт карти са много и разнообразни, когато карате ски Les 3 Vallees. Отделните курортни зони на Куршевел, Ле Менюир-Сен Мартен, Мерибел и Вал Торенс-Орел имат местна лифт карта за своя специфичен район. Между основните два вида дневни карти е лифт картата Vallèe des Bellevilles- той включва всички лифтове и терени от горе до долу в долината Белвил - Вал Торенс-Орел, Ле Менюир и Сен Мартин дьо Белвил. Пропускът Vallee des Belleville се предлага само като еднодневна карта, а не за няколко дни.

 

 3 Vallees Настаняване

Вероятно най-трудното решение, когато планирате посещение в 3-те долини, е къде да отседнете. Изборът ще зависи от вашите индивидуални вкусове, нужди, ски способности, бюджет и стремежи, т.е. искате ли да карате ски през всичките 3 долини по време на вашето посещение. Ако е по-късно, тогава някъде в Мерибел е най-добрият избор. Ако човек остане в периферията на курортната зона, т.е. в Куршевел или Вал Торанс - Орел, карането на ски или борд до далечните долини може да бъде предизвикателство просто поради огромните разстояния. Но ако сте готови за ски предизвикателство на дълги разстояния, 3-те долини определено са мястото, където да го направите.

Доверете ни се и разгледайте нашите селектирани предложения за ски почивка в 3те Долини.

 В обобщение – Куршевел и Сейнт Мартен са най-красивите села. Мерибел има най-добрия достъп до цялата ски зона, Вал Торанс е най-снежното и най-добре интегрирано село, а Ле Менюир има невероятни ски-входове ski-out . Далеч от курортните селища, по-евтините опции за настаняване са в градовете Brides les Bains (удобен достъп с кабинков лифт до Мерибел) и Bozel (добър достъп с кола и автобус до Куршевел). Moutiers също е опция.