+359 883 392 152 Запитване

СКИ ПОЧИВКА В РУМЪНИЯ 2024

СКИ ПОЧИВКА В РУМЪНИЯ 2024 собствен транспорт

Ски зоните характерни за Румъния са : Bucovina, Maramure и Prahova valley.

 

PRAHOVA VALlEY: Най известният курорт е Sinaya ski resort (Синая).Ски курорт Синая вероятно е един от най-известните ски зони в Румъния. Това се дължи на красивите пейзажи и на малко разстояние от Букурещ, столицата на Румъния. Синая е туристически и балнео-курортен курорт.Често местните жители определят кукрорта като перлата на Карпатите.Ски курортът Синая се намира в долината Прахова , в планината Бучеги.Склоновете му обхващат 22 километра, които се провеждат в няколко района: долина Дорулу (Valea Dorului), долината Valea cu Brazi, Valea lui Carp, долината Valea Soarelui.

Ски курортът започва от надморската височина от 860 м до 2000 м.

Предвид факта, че през последните години снежните валежи са малко на най-малката надморска височина, най-добрата ски зона започва от 2000 м надморска височина и се спуска към долината Дорулу (Valea Dorului) - долината на слънцето (Valea Soarelui).В исторически план планините Буцеги и долината Прахова са първата туристическа област на страната, която е люлката на румънския туризъм.Това се дължи на много атрактивните забележителности, както и на леснодостъпните пътища и железопътни линии.

НАСТАНЯВАНЕ:

  • ски пакети в Poiana Brasov

Teleferic Grand Hotel 4*, цена от 250 евро на човек в двойна стая , за 5 нощувки с включена закуска

Хотел Alpin 4*, цена от 260 евро на човек в двойна стая , за 5 нощувки с включена закуска. (Препоръчваме)

  • ски настаняване в Предеал

​Hotel: Predeal Comfort Suites 4*цена от 120 евро на човек в студио , за 5 нощувки без изхранване и 150 евро на човек за 5 нощувки с вкл. закуска

 Hotel Bulevardцена от150 евро на човек за 5 нощувки с вкл. закуска в стандартна двойна стая.

  • настаняване с Синая

Hotel: Cabana Schiorilor 4* , цена от 210 евро на човек с вкл. закуска в двойна стая за 5 нощувки.

Hotel: Carpathia Hotel 4*,цена от 210 евро на човек с вкл. закуска в двойна стая за 5 нощувки.

 Хотел International 4*-,цена от 285 евро на човек с вкл. закуска в двойна стая за 5 нощувки.

Хотел Ioana Hotel 5*,цена от 310 евро на човек с вкл. закуска в двойна стая за 5 нощувки.

Ски в MARAMURES - ски курортите Cavnic и Suior-Северната част на Румъния, известна като Марамуреш, предлага на страстните скиори две красиви и завладяващи скитни зони - Cavnic и Suior. Макар и да не е с висока надморска височина, сенчестите планини правят ски възможното дори при по-високи температури.

CAVNIC SKI RESORT - се намира в близост до едноименната местност в подножието на планината Гутай. Първото документирано споменаване на град Кавич, бивш минен район, датира от 1336 година. В момента той е основен източник на приходи от туризма, поради което многобройните къщи се превръщат в места, предлагащи настаняване в близост.

През 2002 г., като организира ски пистите Icoana и Roata, Cavnic стана център на атракция в Марамуреш и една от най-добрите дестинации за ски в Румъния. Общата дължина на ски пистите в този курорт достига 8,5 километра.

Местоположение: Двете скални зони в Cavnic (склонове Icoana и Roata) се намират на разстояние 200 метра една от друга, на изхода от Cavnic към Sighetul Marmatiei.

НАСТАНЯВАНЕ: 

  • в град CAVNIC- цени от 33 евро стаята в хотели 3 */4* и цена от 20 евро стаята , настаняване в къщи за гости. (Свържете с нас за конкретни предложения)

Ски зона BUCOVINA-Планините Ceahlau - преходи през зимата.Планината Ceahlau се намира на пресечката на три румънски исторически области Молдова, Буковина и Трансилвания. Като се имат предвид физическите и географски характеристики, Ceahlău е най-интересният планински район в централната част на Източните Карпати.