+359 883 392 152 Запитване

КОЛЕДА И НОВА ГОДИНА В ЛАПЛАНДИЯ

Изживей магията на Коледа в Лапландия

Неземни пейзажи, дива природа, интензивни и еднородни цветове, безкрайни участъци от сняг и приказна атмосфера. Когато чуете "Лапландия", неизбежно, се сещате за замръзнала земя и Дядо Коледа, таласъмите, елените и магическите моменти от детството. Но отивате в Земята на Дядо Коледа можете да изживеете всички тези прекрасни чувства с децата си. И бихте могли да изпитате и уникално усещане. Ако пристигнете в Леви или Рованиеми, изчакайте тъмнината, отдалечете се от всеки източник на светлина и обърнете очите си към небето в търсене на "Revontulet" или "огнените лисици", както сиянието Бореале.

Прекарайте най-красивата Коледа със семейството си в Лапландия и се запознайте с истинския Дядо Коледа в дома му! Вече направихте ли планове за Коледа? Тази година имате за първи път шанса да изберете един от 2-те периода, в които можете да посетите Дядо Коледа в Лапландия!

Защо да прекарате Коледата или Нова година си в Лапландия?

Среща с истинския Дядо Коледа

За децата най-очакваният момент е, без съмнение, срещата с истинския Дядо Коледа. В дома си, в селото си, заобиколен от таласъмите, които правят подаръците и играчките, които разпространява по целия свят и от летящи еленове. От Дядо Коледа и елфите децата ще научат историята на магическия коледен празник и как да украсят дървото.

Плюс приключение и адреналин

Престоят в Лапландия ви изкушява с приключения, предназначени да поставят кръвта ви в движение и да накарат сърцето ви да бие със сила. Хъски куче сафари, моторната шейна "разходка" през бялата пустиня.

Какво можете да направите в Лапландия

  • Сафари за моторни шейни

Моторни шейни, специални превозни средства за сняг и лед са единствените, които могат да ви покажат дивата страна на Lapxia. Има стотици километри специални писти в "бялата пустиня".

  • Наблюдаване на северно сияние
  • Посещение на къщата на Дядо Коледа

Къщата на Дядо Коледа и Лейди Коледа е добре скрита в Saariselkä, приказната гора в края на Северния полярен кръг.

Екстремни температури

За Коледа, в Лапландия температурата може да слезе до -30°C. За щастие, заради сухия въздух, студът не се чувства толкова силен. Въпреки това, туристите получават безплатно специално облекло.

  • Посещение на пощата на Дядо Коледа

Дядо Коледа има собствена поща в Лапландия и всяка година получава писма от милиони деца по целия свят. Адресът е 96930 Корватунтури 1 (Joulupukki, на финландски), Полярен кръг.

  • Хъски шейна сафари

Бързи, силни и много твърди, хъски кучета работят в екип. Всяка шейна, в зависимост от теглото и маршрута, е издърпана от шест, осем и, дори, няколко четворни поставени в специален ред: екипът се ръководи от хъски-лидер (обикновено женската), интелигентен, опитен и добре обучен, в средата са поставени млади кучета, а най-силните са побити веднага след шейната.

  • Пресичане на Северния полярен кръг

Престъпването над Северния полярен кръг е уникално преживяване. Като доказателство ще получите специален сертификат, който може да бъде получен само в Лапландия.

  • Сафари за шейни, изтеглени от елен

Рудолф, Дашер, Танцьор, Прансър, Виксен, Комета, Купидон, Дондер и Блитцен са деветте магически елена, които карат шейната на Дядо Коледа да лети. Един обикновен елен може да достигне 70 км / ч, а в Лапландия .