+359 883 392 152 Запитване

ТАЙЛАНД, ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА ОТ СОФИЯ 2025

Хо Ши Мин, Виетнам
Продължителност
14 дни / 11 нощувки
Маршрут
Банкок - Сием Реап - Ангкор Ват
Дати на отпътуване
13.11.2024 г.,   01.02.2025 г.,   21.03.2025 г.,   16.04.2025 г.
Цени от
4199лв.
Запитване
Програма
ЦЕНИ:
Начална дата Цена
13.11.2024 от 4199 лв.
01.02.2025 от 4299 лв.
21.03.2025 от 4399 лв.
16.04.2025 от 4399 лв.

ДЕН 1 | Полет до Банкок
В този ден летите с престижна авиокомпания (с прекачване) до Банкок, Тайланд.

ДЕН 2 | Полет до Банкок
Пристигане в Банкок. Нашият екскурзовод ще ви посрещне на летището.
Трансфер до хотела. Вечеря (пакет "Вечери").
Нощувка в района на Банкок.

ДЕН 3 | Банкок
Закуска.
Ще имате свободно време или полудневна екскурзия до Кралския дворец и три от най-величествените храма в Банкок (пакет "Допълнителни екскурзии"):
Храмът на Златния Буда  (Уат Траимит) е дом на най-голямата златна статуя в света (3 м висока и с тегло 5,5 т). Тя е с мистериозно минало и с текуща стойност над 40 милиона златни щатски долара. Изваяна е в изящния стил Сукотай, за който е характерно къдриците на косата и удължените миди на ушите. 
Храмът на Полегналия Буда (Уат Пхо) – най-големият и най-стар храм в Банкок. Известен е най-вече заради дългата 45 м, покрита със злато, статуя на полегналия Буда. Храмът е известен и като "родното място" на прочутия в цял свят тайландски масаж.
Храмът на Изумрудения Буда (Уат Пра Каев) е част от Кралския дворец и е един от най-свещените будистки храма в Банкок. В този храм се намира статуя на Буда, направена изцяло от цял къс зелен нефрит. Скъпоценната малка статуя се свързва с местен обичай, който включва преобличането й от краля при смяната на всеки сезон. Изумруденият Буда има 3 различни костюма, направени от злато и скъпоценни камъни, като и 3-те могат да бъдат видени по време на посещението на храма в Кралския дворец. Самата статуя представлява седящ на златен олтар Буда в класическа поза.
Кралският дворец* – представлява комплекс от сгради в сърцето на Банкок. Той е бил официална резиденция на Сиамските крале (по-късно и на тайландските) до 1782 г. Кралят, неговият двор и неговото кралско правителство са се помещавали в двореца до 1925 г. Настоящият монарх, крал Bhumibol Adulyadej (Рама IX) живее в двореца Читралада, но Големият дворец все още се използва за официални събития. Дворецът е една от най-популярните туристически атракции в Тайланд.
 
 • За посещение на Големия дворец е необходимо подходящо облекло. 

По-късно ще имате възможност за круиз с романтична вечеря по река Чао Прая с включен трансфер до хотела (предлага се на място). Тази вечерна разходка по реката е съчетание между традиционната тайландска кухня и култура. Очаква ви незабравима вечер, изпълнена с емоции, екзотични вкусове и колоритни сцени по течението на "реката на кралете" в Банкок. От осветените брегове се виждат удивителни забележителности, примесени с типичната за града азиатска суматоха. Големият дворец и Храмът на зората предоставят величествена гледка със своя изящен блясък през нощта.
Нощувка в района на Банкок. 
 

ДЕН 4 | Банкок – граница Бан Пакард – Сием Реап
Закуска.
Ранно ще отпътувате от Банкок за трансфер до Ban Pakard (границата на Тайланд с Камбоджа). Прекосявате границата и продължавате към Сием Реап. Ще преминете през област, в която се отглежда маниока, за да достигнете близкия град Батамбанг, където ще се насладите на местен обяд. След това ще продължите към Сием Реап. Вечеря (пакет "Вечери").
Нощувка в района на Сием Реап. 

ДЕН 5 | Сием Реап – Ангкор Ват
Закуска.
Ще имате свободно време или възможност за целодневно разглеждане на храмовете Ангкор Ват (пакет "Допълнителни екскурзии" с включен обяд). Ще започнете с посещение на Южната порта на Ангкор Том, където статуите на боговете на доброто и злото се редят пред входа. Следващата ви спирка е храмът Байон, известен със стотиците усмихнати лица, които красят кулите. Барелефите са доста впечатляващи, те разказват истории от ежедневието и големите битки, които са се водили между кхмерите и древните тайландци. Ще преминете към Пименакас, оформен като пирамида с две езера в задната част. Езерата някога са били използвани за религиозни ритуали, но днес служат като плувни басейни за кхмерските деца. Ще се разходите до върха на храма, където се разкрива впечатляваща гледка към целия комплекс Ангкор. Ще видите редиците от хоботи, които образуват стената на Терасата на слоновете, платформа, от която крал Джаяварман преглеждал армията си. Наблизо е Терасата на прокажените крале, която включва статуя, изобразяваща Яна, индуисткия бог на смъртта. Следва кратко пътуване до един от най-обичаните храмове – Ta Prohm. Този малък, рушащ се храм стои заедно с гигантски дървесни корени, придаващи му магическо усещане. По-късно следобед ще разгледате великолепния Ангкор Ват, най-големият религиозен паметник в света. Този визуално грандиозен храм е масивна тристепенна пирамида, издигаща се на 65 м от земята и увенчан от пет лотосови кули. Това е националния символ на Камбоджа и гордо се появява на знамето на страната. Последната спирка е пирамидално оформения храм Пре Руп, от където се открива впечатляваща гледка към залеза над джунглата и стърчащите кули на Ангкор Ват. Той е построен от Суряварман II в началото на XII век като държавен храм и по-късно мавзолей, първоначално е бил посветен на бог Вишну.
Трансфер до хотела. Вечеря (пакет "Вечери").
Нощувка в района на Сием Реап. 

ДЕН 6 | Сием Реап – Пном Пен
Закуска.
Ще отпътувате за Пном Пен – столицата на Камбоджа, където ви предстои обиколен тур (включено в цената). Ще спрете на моста "Спин Праптос", който датира още от времето на Кхмерската империя (включено в цената). Червените кхмери са се опитвали да взривят мостa няколко пъти, но всички опити са били неуспешни. Пътуването продължава до малката и интересна ферма за коприна Сантук, където ще се насладите на вкусен кхмерски обяд (включено в цената). С помощта на екскурзовод ще се запознаете с всички етапи в производството на коприна – от копринената буба до крайния продукт. На път към столицата ще посетите и пазара в Скуон (включено в цената), където можете да опитате местни специалитети, като пържени тарантули. В Пном Пен ще посетите Кралския дворец, построен през 1866 г. днес е дом на крал Нородом Сихамони, който управлява Камбоджа от октомври 2004. Със своя стил подобен на пагода и с богато украсените сгради дворецът е оазис на спокойствието в оживения град. Ще се разходите из комплекса и ще разгледате градините. Ще посетите Сребърната пагода, в която се съхранява колекция от статуи на Буда, едната от които е украсена с 9584 диаманта, а подът вътре е покрит от 5000 сребърни плочки. Ще посетите и Ривърсайд – възможност за кратка разходка по една от малкото пешеходни алеи в Пном Пен, където ще видите хора, които тренират, танцуват или само седят и наблюдават движението на реката.

Привечер за тези, които са избрали круиз с вечеря, веднага след настаняването в хотела ще се отправят към кея на реката. Ще се качите на типична местна лодка за романтичен круиз по залез слънце (пакет "Допълнителни екскурзии" с включена вечеря). Ще наблюдавате ежедневието на местните жители край реката, жените вършат домакинската си работа заедно с децата, играещи в мътната вода, а рибарите теглят мрежите си. Пригответе камерата си за впечатляваща фотосесия на уникалния Пном Пен, тъй като залязващото слънце осигурява перфектния фон за снимки на Кралския дворец, Сребърната пагода и храма Wat Ounalom. 
Трансфер до хотела.
Нощувка в района на Пном Пен. 

ДЕН 7 | Бавет – Хо Ши Мин (Сайгон) – Тунелите в Ку Ши
Закуска.
Трансфер до Мок Бай (провинция Бавет) за пресичане на границата с Виетнам. Преди да се отправите към Хо Ши Мин (Сайгон) ще посетите тунелите Ку Ши (включено в цената). Те са известни с това, че комунистическите партизани са ги използвали по време на войната във Виетнам. Мрежата от тунели се простира на 250 км на три нива под земята, предоствяйки ясна представа за трудностите, смелостта, решителността и ужасите в партизанската война.
Трансфер до хотела. Вечеря (пакет "Вечери").
Нощувка в района на Хо Ши Мин. 

ДЕН 8 | Хо Ши Мин (Сайгон)
Закуска.
Свободно време за разглеждане на града или разходка с лодка по р. Меконг (пакет "Допълнителни екскурзии" с включен обяд).  Делтата на Меконг е известна като Оризовата купа на Виетнам, най-плодородния регион и основен производител на ориз и тропически плодове.
Трансфер до хотела. Вечеря (пакет "Вечери").
Нощувка в района на Хо Ши Мин.

ДЕН 9 | Хо Ши Мин (Сайгон) – Муи Не (курорт)
Закуска.
Ще имате свободно време или полудневна екскурзия из Хо Ши Мин (пакет "Допълнителни екскурзии").
С над 7 милиона жители и милиони мотоциклети, Хо Ши Мин е не само най-големият град във Виетнам, но също и най-важният икономически център и метрополис. Ще видите невероятния Дворец на обединението, Централната поща и Нотр Дам – представители на френската колониална архитектура. В китайския квартал Чолон ще посетите храма "Тиен Хау" (посветен на богинята на морето).
Трансфер до курорта Муи Не на брега на Южнокитайско море. Вечеря (пакет "Вечери").
Нощувка в района на Муи Не.

ДЕН 10 | Муи Не (курорт)
Закуска.
Свободно време за плаж и почивка.
Вечеря (пакет "Вечери"). Нощувка в района на Муи Не.

ДЕН 11 | Муи Не (курорт)
Закуска.
Свободно време за плаж и почивка.
Вечеря (пакет "Вечери"). Нощувка в района на Муи Не.

ДЕН 12 | Муи Не (курорт)
Закуска.
Свободно време за плаж и почивка.
Вечеря (пакет "Вечери"). Нощувка в района на Муи Не.

ДЕН 13 | Полет до България
Закуска.
Трансфер до летището. Обратен полет към София.

ДЕН 14 | Полет до България
Кацане на летище София.
Допълнителна информация

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • ДВУПОСОЧЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ
 • ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ: 20 кг регистриран и 5 кг салонен багаж.
 • TРАНСФЕР: летище – хотел – летище (модерен автобус с климатик).
 • НАСТАНЯВАНЕ: отлични 4* хотели според местната категоризация.
 • ХРАНА: закуски в хотелите.
 • ВОДАЧ С БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ще ви придружава и дава подробна информация по време на програмата.
 • НЕЗАБРАВИМИ ЕКСКУРЗИИ:
  • Моста "Спин Праптос";
  • Ферма за коприна "Сантук";
  • Пазара в Скуон;
  • Пном Пен;
  • Тунелите Ку Ши.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • ЗАДЪЛЖИТЕЛНА МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА* (ЛЕВ ИНС АД с покритие 50 000 евро):
   • за лица до 70 г.: 74 лв.         
   • за лица, навършили 70 г.: 148 лв. (двоен размер)
 • ДОПЛАЩАНЕ ЗА ИНДИВИДУАЛНО НАСТАНЯВАНЕ (в случай, че пътувате сами и нощувате в самостоятелна стая): 799 лв. / 899 лв. (2025 г.)
 • ЗАСТРАХОВКА "Отмяна на пътуването".
 • ТУРИСТИЧЕСКА ВИЗА*: (в случай на отказ от посолствата за издаване на визи, заплатените разходи НЕ подлежат на възстановяване)  
   • за Тайланд:  2000 Бата или ≈ 60 USD (заплащане на място)
   • за Камбоджа: 35 USD (заплащане на място)
   • за Виетнам: 210 лв. / 109 лв. (2025 г.)
 • ТАКСА ОБСЛУЖВАНЕ: екскурзовод и шофьор.*
 
 • На място се заплаща такса обслужване за местния екскурзовод и шофьор, които ще бъдат на разположение и ще се грижат за групата по време на целия престой. Таксата в размер на  50 USD ще бъде събрана от вашия водач от България. В края на пътуването всеки клиент решава сам дали да задели допълнителна сума, която да остави като комплимент и по този начин да даде оценка за обслужването, което е получил.
 • Таксите за издаване на виза, както и цените на застраховките, подлежат на промяна, в случай на изменения, наложени от посолствата и застрахователната компания.


 

ХОТЕЛИ
ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ:
 • БАНКОК          (2 нощувки)  ROYAL PRINCESS LARN LUANG 4*
 • СИЕМ РЕАП   (2 нощувки)  SOMADEVI ANGKOR HOTEL 4*
 • ПНОМ ПЕН    (1 нощувка)  SENSORY PARK URBAN HOTEL 4*
 • ХО ШИ МИН (2 нощувки)  SILA URBAN LIVING HOTEL 4*
 • МУИ НЕ          (4 нощувки)  PHU HAI BEACH RESORT & SPA 4*


 • Пакет "ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ": 519 лв. / 529 лв. (2025 г.)
  • Полудневна екскурзия в Банкок;
  • Екскурзия до храмовете Ангкор Ват с включен обяд;
  • Речен круиз в Пном Пен с включена вечеря;
  • Разходка с лодка по река Меконг с включен обяд;
  • Полудневна разходка в Хо Ши Мин.
 • Пакет "ВЕЧЕРИ": 569 лв. / 609 лв. (2025 г.)
  
 • Или обединени двата пакета в "МЕГА ПАКЕТ": 1049 лв. / 1099 лв. (2025 г.)
 • Предлагани на място ЕКСКУРЗИИ: *
   • Круиз с романтична вечеря по река Чао Прая.
 • Информация за цената и условията ще получите с документите за вашето пътуване.