+359 883 392 152 Запитване

Осака-Нара-Киото-Арашияма-Такаяма-Фуджи Йошида-Токио от София

Токио, Япония
Продължителност
10 дни / 8 нощувки
Дати на отпътуване
15.10.2024 г.
Цени от
3595
Запитване
Програма
Описание:
Япония  е страна,  магнетична и неотразима през всички сезони, една уникална комбинация на богата история и огромен скок в бъдещето, страна на традиции и иновации, която всеки, уважаващ себе си пътешественик би пожелал да посети, преживее и запомни завинаги..

Описание / Транспорт:
Полетно разписание на 15.10.2024
Заминаване:
15.10.2024
TK01030 София 21:10 - Истанбул 22:40
16.10.2024 TK 86 Истанбул 02:00- Осака 20:00

Връщане:
24.10.2024
TK 51 Токио 10:35 - Истанбул 17:45
24.10.2024 ТК 1029 Истанбул 19:00 София 20:20


Авиокомпания:  Turkish Airlines
Адрес на авиокомпанията: 1000 София център, бул. „Цар Освободител“ 14Описание / допълнителни услуги:
Важно:

 • настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите до 11:00 ч.
 • цените са формирани при следния валутен курс: 100 JPY=1,35BGN. При увеличение на валутния курс на японската йена към лева Туроператора си запазва правото да промени цената към момента на доплащане.При промяна на курса с повече от 5 % Туроператора си запазва правото да промени цената на пакета.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията:  25 човека
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 30 дни преди началото на екскурзията.
Визов режим: Няма изисквания за предварително поставяне на визи.
Условия за влизане в Япония:

 • Българските граждани имат право на краткосрочен /до 90 дни/ безвизов  престой в Япония, при условие, че не извършват трудова или друг вид платена дейност.
 • Изискване за представяне на негативен резултат от PCR тест, направен 72 часа преди началото на пътуването за Япония ИЛИ ваксинационен сертификат с поставени три дози ваксина.

Изисква ли се карантина при влизане: НЕ. 
Има ли задължителни документи за попълване при влизане: НЕ.

Програма:
Ден 1
15.10.2024
Полет с Турските авиолинии от летище София - Терминал 2 за Истанбул в 21:10. Транзитен престой и полет за Осака в 02:00 часа.

Ден 2
16.10.2024
Пристигане на летище Канзай в Осака в 20:00. Посрещане от представител-асистент на местната обслужваща фирма, трансфер до хотела и настаняване в  Hotel Vischio Osaka 4*. Нощувка.

Ден 3
17.10.2024                                                                                                                                                                  
Закуска. В 09:00 ч. среща в хотел с екскурзовода и провеждане на целодневен тур на Осака. Съвременна Осака е известна с екстравагантния си нощен живот, с футуристични жилищни зони, с вълнуваща постмодернистична архитектура и кулинарни експерименти. Разглеждане Замъка на Осака - несъмнено най-внушителната историческа забележителност в града, построен през 1583 г., състоящ се от 13 структури, включително каменни стени с височина от 30 м., пететажна главна кула и златни елементи, разположени сред живописно езеро. В 12 ч. посещение на символа на града,  внушителната сградата на Умеда Скай Билдинг – 40-етажен небостъргач с намиращата се в него открита Обсерватория на 173 м. височина, от която се открива невероятна панорама над града. Разходка и свободно време за обяд из оживената улица Дотонбори и пазара Куромон, сред пъстроцветни магазинчета и заведения. В 19 ч. трансфер с автобуса и вечеря в местен ресторант. В 21 ч. връщане в хотела с автобус. Нощувка.

Ден 4
18.10.2024
Закуска. В 9:00 среща с екскурзовода и преди отпътуване за Киото следва целодневен тур на Нара. Нара е първата столица на Япония - част от световното наследство на Юнеско. Разглеждане на Тодайджи храм - наречен още „Великият храм на изтока“, построен през 752 г. по заповед на император Шому, за да приюти символът на града – сребърната статуя на Буда. Храмът се намира на територията на известния Парк на сърните – един от най-старите в Япония /1880 г./, където над 1100 сърни, считани за посланици на боговете се разхождат на воля. Посещение на Касуга-Тайша, шинтоистки храм - светилище на семейство Фудживара, създадено през 768 г. Интериорът е характерен с множество бронзови фенери, както и външни каменни фенери, водещи към храма. Свободно време около парка и самостоятелен обяд. В 15.30 ч. трансфер до Киото и настаняване в хотел Daiwa Roynett Hotel Kyoto Ekimae Premier 4 *. В 19 ч. вечеря в местен ресторант на пешеходно разстояние. Връщане в хотела и нощувка.
 

Ден 5
19.10.2024
Закуска. Програмата продължава с целодневен тур на Киото и Арашияма. Да се разходите из Киото е като пътуване с машина на времето през единайсетвековната история на града, докосвайки се до магията на религията, архитектурата, естетиката, музиката, театъра и танците на тази изумителна страна. Посещение на историческия замък Ниджо - обект на Юнеско, резиденция на първия шогун от династията Токугава. Част от комплекса Ниджо е дворецът Ниномару. Той е служил за живеене и работа по време на престоя на шогуна в Киото. Разположен е на площ от 3300 кв.м и има пет основни постройки, свързани с коридори. Когато някой върви по коридорите дъските скърцат и се чува звук, наподобяващ чуруликане на птици. Това е сигурен признак, че по коридора минава човек и е знак за охраната на шогуна. Следва посещение на златния храм Кинкакуджи - заобиколен от красив eзерен парк и вековни дървета. Трансфер до Арашияма и посещение на известната бамбукова гора Сагано. Усещането да стоите насред тази гора е неповторимо и съвсем различно от това, което познаваме. Танцуващите сенки на бамбука и нежния звук на листата буквално омагьосват всеки посетител. Свободно време за разходка и обяд в Арашияма - приятен туристически район в Киото. Районът е изпълнен с магазини, ресторанти и други атракции, включително храмът Тенрюджи, който е класиран на първо място сред петте дзен храма в града. От 15:45 до 17:00 ч. е предвидена чаена церемония. Следва разходка и възможност за снимки в района на известния исторически квартал Гион. Вечеря в местен ресторант. В 20:30 ч. връщане в хотела и нощувка.

Ден 6
20.10.2024
Закуска, напускане на хотела в 8:00 ч. и трансфер до гарата на Киото, придружени от английскоговорящ асистент /багажът се транспортира отделно до Токио, важно е да си предвидите ръчен багаж с най-необходимото за нощувката в този ден в Такаяма/. Отпътуване с влак за Такаяма, пристигане в 12.15 ч. и среща с вашия гид. Обяд в местен ресторант на пешеходно разстояние.  Такаяма е един от малкото японски градове  запазили своята самобитна атмосфера по неповторим начин. Следва посещение на Такаяма Джиня – музей, който е бил официално използван до 1969 г. и включва различни добре поддържани стаи с татами, служили някога за офиси, за стаи за гости и жилищни помещения на местната правителствена служба. Свободно време. В 16.00 ч. настаняване в хотел Takayama Ouan 4*, на пешеходно разстояние. В 19 ч. вечеря на сет меню. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 7
21.10.2024
Закуска. Среща с английскоговорящия гид и пешеходна разходка в Стария град на Такаяма. Разглеждане на известния сутрешен пазар Миягава – идеалното място, където можете да опитате от традиционните кулинарни вълшебства, да изпиете чаша саке от местна пивоварна или да си купите сувенир за спомен. В 9.30 взимане на багажа от хотела и трансфер до известното селище Ширакава-го, което се състои от 30 селски къщи построени в традиционния стил „гашо“ - живописен пример за японска архитектура от планинските райони. Някои от къщите са строени преди повече от 300 години, изградени от дървени греди, с много стръмни сламени покриви, чиято конструкция наподобява сключени в молитва човешки ръце. Посещение на най-голямата в селището Вада къща или подобна. След разходка из Стария град трансфер до Канадзава. Обяд на бюфет до 14 ч. Програмата продължава с посещение на градината Кенрокуен - една от трите най-големи градини в Япония, построена по време на периода Едо от клана Маеда и известна с невероятната си красота през всички сезони, изключително подходяща за разходки и фото-паузи. В 16.50 ч. отпътуване за Токио с влака-стрела Шинкансен. Пристигане в 19.20 на гарата в Токио и среща с асистент за трансфер до хотела. Настаняване в хотел Hotel Shinagawa Prince Hotel  4*. Вечеря в местен ресторант на пешеходно разстояние до 22 ч. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 8
22.10.2024
Закуска. Среща с вашия гид и провеждане на целодневен тур на столицата на Япония. Посещение на будисткия храм Сенсо-Джи - разположен в района на Асакуса. Това е най-старият храм в града и един от най-значимите, по-рано свързан с будистката секта Тендай. Разходка по търговската улица Накамисе, чиято дължина е само 250 м., но е шумна, многолюдна и празнична, изпълнена с десетки малки сувенирни магазинчета, които ще ви пренесат в атмосферата на древна Япония. За да се почувствате част от местната култура и традиции в 10:30 ще участвате в специална церемония по обличане на японски кимона. Свободно време за обяд. Програмата продължава с изкачване и наблюдение на кулата Токио Скай Трий, втората по височина в света след Бурж Халифа със своите забележителни 634 м. Следваща част от програмата е посещението на уникалния Мирайкан - Музеят на бъдещето. Това ултрамодерно място ще ви отведе в света на науката, практически и интерактивни експонати, завладяваща изложба по роботика, както и хуманоидни роботи, с които можете да разговаряте.  На път към хотела, от автобуса ще видите района на Площада на Централната гара и нейната красива тухлена червена сграда, построена през 1914 г. Токийската гара е една от най-натоварените в света и обслужва до 4000 влака всеки ден, сред които и  прочутите японски влакове - стрела Шинкансен. Мрежата от високоскоростни влакове т.н. "Нова магистрала" между най-големите градове в страната започна да се строи за Олимпиадата през 1964 г. Първото осъществено пътуване с такъв влак е по маршрута между Токио и Осака. Скоростта на съвременната композиция достига 320 км./ч. Графикът за отпътуване и пристигане се спазва до секунди. Преминаване покрай Токийската кула – построена през 1958 г., която представлява телевизионна и радиотелекомуникационна кула в парка „Шиба“,  с височина 333 м., тя се нарежда сред най-високите самоносещи стоманени кули в света. Има решетъчна структура и в съответствие с авиационните норми за безопасност е оцветена в оранжев и бял цвят. Връщане в хотела в 18:00 ч. Вечеря в местен ресторант на пешеходно разстояние до 21 ч. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 9
23.10.2024
Закуска. Среща с екскурзовода и провеждане на целодневен тур до  Фуджи Йошида и Хаконе с автобус. В 10:15 посещение на Аракураяма Сенген парк, където се издига величествено красивата Чурейто Пагода, заобиколена от красиви над 650 Йошино черешови дървета, притегателна точка за много туристи от страната и чужбина. Тук от наблюдателната площадка се открива спираща дъха гледка в съчетание на Пагодата и планината Фуджи. Обяд на бюфет на езерото Аши до 14 ч. Турът продължава с посещение на Музея на открито в Хаконе, чиято цел е да  пресъздаде хармоничното равновесие на природата и изкуството, сред скулптури и инсталации в гората под открито небе. Връщане в хотела в Токио в 18:30. Вечеря на бюфет в ресторанта на хотела и нощувка.

Ден 10
24.10.2024
Ранно напускане на хотела в 5:30 ч. , среща с асистент и трансфер до летище Нарита в 07:30 за отпътуване и полет за София през Истанбул в 10:35.  Пристигане в София в 20:20 ч.


Допълнителна информация
ЦЕНИ:
STANDARD ROOM Bed & Breakfast
Дата възр в двойна стая 2 възр 3 възр
15.10.2024 3595.00 EUR 7190.00 EUR 10605.00 EUR


Основна информация и допълнителни услуги:
Важно:

 • настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите до 11:00 ч.
 • цените са формирани при следния валутен курс: 100 JPY=1,35BGN. При увеличение на валутния курс на японската йена към лева Туроператора си запазва правото да промени цената към момента на доплащане.При промяна на курса с повече от 5 % Туроператора си запазва правото да промени цената на пакета.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията:  25 човека
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 30 дни преди началото на екскурзията.
Визов режим: Няма изисквания за предварително поставяне на визи.
Условия за влизане в Япония:

 • Българските граждани имат право на краткосрочен /до 90 дни/ безвизов  престой в Япония, при условие, че не извършват трудова или друг вид платена дейност.
 • Изискване за представяне на негативен резултат от PCR тест, направен 72 часа преди началото на пътуването за Япония ИЛИ ваксинационен сертификат с поставени три дози ваксина.

Изисква ли се карантина при влизане: НЕ. 
Има ли задължителни документи за попълване при влизане: НЕ. Хотели по програмата:
Hotel Shinagawa Prince Hotel (Main tower) 4* https://www.princehotels.com/shinagawa/
Местоположение: удобно разположен в централните части на мегаполиса, на съвсем кратко разстояние от  гара Шинагава.
Хранене: Закуска.
Takayama Ouan 4* https://selected-ryokan.com/ryokan/takayama-ouan_hida-takayama_gifu_nagoya-chubu-hokuriku.html
Местоположение: Централно разположен в близост до градските забележителности.
Хранене: Закуска
Daiwa Roynett Hotel Kyoto Ekimae Premier 4 * https://www.daiwaroynet.jp/en/kyoto-ekimae/
Местоположение: в центъра на града и в близост до Централната гара на Киото. Спирка на метро станция и автобус до хотела.
Хранене: Закуска
Hotel Vischio Osaka 4* https://www.jrwesthotels.com/en/hotels/vischio_osaka/
Местоположение: централно разположен, в близост до гара Осака, река Йодо и до замъка Осака.
Хранене: Закуска
Начин на плащане:

 • депозит в размер на 50 % от пакетната цена при записване
 • доплащане 35 дни преди датата на заминаване. Цените се заплащат в ЛЕВА по фиксинга на БНБ.

Условия за анулация и неустойки:

 • До 60 дни преди датата на пътуването – глоба за самолетните билети, определена от авиокомпанията.
 • До 40 дни преди датата на пътуването 50 % от общата сума + глоба за самолетните билети, определена от авиокомпанията.
 • От 39 до 15 дни преди датата на пътуването 100 % от цената на пътуването.

Необходими документи:

 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане 
 • За деца под 18 години – нотариално заверена родителска декларация за съгласие детето им да пътува с придружител.
 • Не се прилагат задължителни имунизации и ваксинации. Няма задължителни медицински и здравни изисквания.

Застраховка "Отмяна на пътуване". Сключва се до 20 календарни дни от датата на резервиране на туристическия пакет, при условие, че е извършено първо плащане по договора и само в случай, че до началната дата на пътуването остават не по-малко от 14 дни, считано от деня на сключване на застраховката. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.


Права на потребителите:
Потребителят има право да прехвърли сключения от него договор за туристически пакет на друго лице, което отговаря на всички изисквания, приложими към сключения договор, само след като е отправил писмено предизвестие до Туроператора на адреса за кореспонденция със същия с писмо с обратна разписка, получено от Туроператора в срок не по - късно от 7 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Лицето, което прехвърля, и лицето, на което се прехвърля договора за туристически пакет, са солидарно отговорни за заплащане на оставащата част от сумата по договора, ако има такава и на всички допълнителни такси, налози или други допълнителни разходи, произтичащи от прехвърлянето. Туроператорът информира лицето, което прехвърля туристическия пакет, за действителните си разходи, във връзка с прехвърлянето.
При резервация с включени отстъпки за ранно записване Потребителят има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия, смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия.
Потребителят има право да се откаже от договора без да дължи неустойка или обезщетение, в срок до 3 (три) дни от датата на записване и заплащане на депозит.
При резервации по пакет „ранно записване“ в случай на отказ от пътуване и невъзможност да се смени датата на пътуване, след указания срок от 7 (седем) дни от датата на записване, Потребителят резервирал и заплатил пакет за „ранно записване” губи 100 % (сто процента) от внесената сума.
При резервация с включени отстъпки за ранно записване Потребителят има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия, смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия.
Резервацията се счита за валидна, само ако е потвърдена от Туроператора в рамките на 48 часа. Ако не бъде потвърден първоначално заявеният хотел, Туроператорът може да предложи на Потребителя други възможности за настаняване. В случай, че Потребителят не приеме другите възможности, той има право да изиска да му бъде възстановен заплатения депозит.
Общи условия:
Медицинската застраховка по туристическите пакети е на ЗЕАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп“. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, до 24 часа след настъпване на събитието Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "Глобъл Сървисиз България" АД на тел. +359 2 81 97 30 197, е-mail: assistance@glovalservices.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият не изпълни това задължение и не уведоми Асистанс компанията, като при това самостоятелно или чрез друго лице организира оказването на медицинска помощ, при предявяване на претенция към Застрахователя след завръщането си в България, Застрахователят има право да откаже да плати или частично да признае за плащане всякакви разходи във връзка с настъпилото събитие и оказаната помощ.
Цените с включени отстъпки за хотелско настаняване са валидни само при направена и заплатена резервация по обявените за всеки хотел срокове и условия.
При настаняването в стаи тип – тройни (TRPL), както и двойни с допълнително легло (DBL + ex. bed), не се гарантират 3 редовни легла.
При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни.
Стаи с изглед към морето, се гарантират само в хотелите, в които има обявено доплащане за такъв тип стая.
Стаи тип PROMO и ECONOMY са с по-ниска цена. Те са с по-малък размер от стандартните стаи, с крайно местоположение на територията на хотела, на приземен етаж, без балкон или тераса, с малка баня и различно обзавеждане.
Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите до 12:00 ч. в деня на отпътуване, освен в случаите, когато в хотела не е указано друго. В деня на пристигане (преди 14:00 ч.) и на напускане (след 12:00 ч.) услугите в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки. Броят на храненията в хотелите съответства на броя на резервираните нощувки. Пример: при резервация за 7 нощувки се ползват 7 закуски, 7 вечери или същия брой обяди и междинни хранения, в случай, че хотелът работи на база изхранване Аll inclusive.
Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
Всеки хотел определя индивидуално цените и условията за ползване на допълнителните услуги на територията на хотелския комплекс.
Туроператорът и местните партньори могат да оказват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не носят отговорност при неспазване на общите условия на застрахователя от страна на потребителя.
Концепциите All inclusive; Ultra All incl; High class all incl и др. се определят индивидуално от всеки хотел и не гарантират наличието на определени видове храни, напитки и услуги.
Лица, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация от единия или от двамата родители и акт за раждане, както и копие от него.
При несъвпадащи фамилии на децата и родители, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.
Цените в предоставените оферти са валидни за български граждани. Цени за чужди граждани, се потвърждават след запитване за конкретната дата на пътуване и хотел.
Поради динамиката на ценообразуване, цените по пакети с включени отстъпки за хотелско настаняване и промоционалните оферти, могат да бъдат прекратени или променени преди посочената крайна дата за записване.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора", с полица № 13062210000758/от 03.06.2022 на ЗК "ЛЕВ ИНС" АД - гр. София, бул. „Симеоновско шосе“ № 67А, ЕИК 121130788, тел 02/8055333

В цената се включва:
Самолетни билети София  - Истанбул – Осака; Токио - Истанбул - София  с включени летищни такси  и чекиран багаж 2х20 кг. разпределен в 2 куфара, ръчен багаж до 8 кг. с размери 23x40x55;
2 нощувки със закуска в хотел Vischio Osaka 4* или подобен в Осака;
2 нощувки със закуска в хотел Daiwa Roynett Hotel Kyoto Ekimae Premier 4* или подобен в Киото;
1 нощувка със закуска в хотел Takayama Ouan 4* или подобен в Такаяма;
3 нощувки с 2 закуски в хотел в Shinagawa Prince Hotel Main tower 4* или подобен в Токио;
7 вечери (без включени напитки);
3 обяда (без включени напитки);
Обслужване на място от местен екскурзовод на английски език;
Целодневен тур на Осака с включени транспорт и входни такси на посещаваните обекти вкл. Обсерваторията;
Полудневен тур на Нара с включени транспорт и входни такси на посещаваните обекти;
Целодневен тур на Киото и Арашияма с включени транспорт и входни такси на посещаваните обекти;
Посещение на чаена церемония в Киото;
Пътуване от Киото до Такаяма с влак Експрес /билет с резервирано място/;
Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро;
Представител на туроператора по време на цялото пътуване
Полудневен тур на Такаяма, Ширакава-Го и Градината в Каназава;
Пътуване от Каназава до Токио с Шинкансен влак-стрела /билет с резервирано място/;
Целодневен тур на Токио с включени транспорт, входни такси за посещаваните обекти вкл. Музея Мирайкан и Кулата Токио Скай Трий;
Церемония с кимона в Токио;
Целодневна екскурзия до Фуджи Йошида и Хаконе с включени транспорт и входни такси;
Отделно транспортиране и доставка на багажа от Киото до Токио - ден 6ти;

В цената не се включва:
PCR тест за COVID-19 при отпътуване Япония (при условие, че има наложено такова изискване).
Застраховка "Отмяна на пътуване" с COVID - 19 покритие ( от 121 до 180 дни преди дата на отпътуване цената е ок. 5,25% от стойността на договора вкл. и Ковид покритие).
Лични разходи.