+359 883 392 152 Запитване

КРУИЗ с водач - СКАНДИНАВСКИ ФИОРДИ С ОЛЕСУНД -13.07.2024

Копенхаген, Дания
Продължителност
9 дни / 9 нощувки
Маршрут
КОПЕНХАГЕН – НОРДФЬОРДЕЙД – ОЛЕСУНД – ФЛАМ – КИЙЛ (ХАМБУРГ) – КОПЕНХАГЕН
Дати на отпътуване
13.07.2024 г.
Цени от
3643лв.
Запитване
Програма

КОПЕНХАГЕН – НОРДФЬОРДЕЙД – ОЛЕСУНД – ФЛАМ – КИЙЛ (ХАМБУРГ) – КОПЕНХАГЕН

Програмата е деветдневна и включва всички трансфери по програмата, една нощувка в Копенхаген, седем нощувки на борда на круизен кораб MSC Euribia с включени пристанищни такси, водач-придружител от туроператора, забавления и развлекателна програма на борда. Изхранването на борда на кораба е на база закуска, обяд, вечеря (пълен пансион) и междинен бюфет, напитки (вода, кафе, чай). Пакетът включва и посещение с екскурзовод на български на Копенхаген. Възможност за допълнителни екскурзии в Нордфьордрейд, Олесунд, Флам и Хамбург срещу доплащане. Лети се с авиокомпания Austrian Airlines, като пакетната цена включва самолетен билет, летищни такси, ръчен багаж до 8 кг. и чекиран багаж до 23 кг.

 

ПЪРВИ ДЕН – 13.07.2024: 18:45 ч - 19:20 ч. полет София-Виена на „Austrian Airlines”, 21:00 ч. – 22:40 ч. полет Виена-Копенхаген. Трансфер до хотела в Копенхаген. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – 14.07.2024: Закуска. Обиколка на Копенхаген – историческия център Слотхолмен, Кристиансборг Слот, борсата, “Амалиенборг плац”, двореца „Амалиенборг“, Чърчил парк със статуята на малката русалка, замъка „Розенборг“, университетския квартал и ул. “Строгет”, Кметството, кейовете на канала Нюхавн. Трансфер до пристанището. Качване на борда на кораба. 18:00 ч. – отплаване. Свободно време за почивка и забавления на борда на круизния кораб.

ТРЕТИ ДЕН – 15.07.2024: Плаване в открито море. Свободно време за почивка и забавления на борда на круизния кораб.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 16.07.2024: Нордфьордейд (Норвегия) – престой от 08:00 до 19:00 ч. Нордфьордейд е красиво градче, сгушено в Ейдфиорд, който е един от ръкавите на по-големия Нордфиорд. Намира са в най-северната част на Норвегия и има богата история, свързана с викингското кралство Фирда. Тук се намира викингският музей Сагастад, в който е изложена реплика на най-големият открит викингския кораб. Възможност за екскурзия до Западния нос и плажа Селя – Селя е историческо крайбрежно градче, по пътя до което ще можете да се насладите на типичните за норвежкото крайбрежие пейзажи. Свободно време за разходка из градчето и пясъчния му плаж – рядкост за норвежките фиорди. Продължаване към Западния нос през полуостров Стад – място, известно в Норвегия с изключително тежките бурии, които го връхлитат. Престой на Западния нос, извисяващ се на около 500 м над Атлантическия океан. Свободно време за снимки и разходка. Завръщане в Нордфьордейд. Екскурзията е с продължителност около 5 часа и с доплащане 159 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, провежда се при минимум 20 участника. Качване обратно на борда най-късно в 17:30 ч. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – 17.07.2024: Олесунд (Норвегия) – престой от 07:00 до 17:00 ч. Възможност за разглеждане на Олесунд с екскурзовод на български: Олесунд е едно от най-важните морски пристанища на Норвегия. Посещение на архитектурния музей на открито (Олесунд е запазил архитектурата стил ар нуво на целия си исторически център, построен в началото на XX век), колекция от автентични местни лодки и на наблюдателната точка Аксла. Обиколката е с доплащане 169 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, провежда се при минимум 20 участника. Завръщане на борда на кораба. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – 18.07.2024: Флам (Норвегия) – престой от 07:00 до 18:00 ч. Круизният кораб се движи по Согне фиорд (най-дългият в света и един от най-живописните) и след това по неговото разклонение Аурландс фиорд, в чието дъно се намира сгушено китното градче Флам. Възможност за екскурзия по сушата до наблюдателната площадка Стегащайн и Остербо. Виещ се в планината път ще Ви отведе до невероятния пейзаж, който се открива от Стегащайн. Специално построена продълговата площадка, широка около 4.5 м и извисяваща се над фиорда и селото Аурланд, предлага на посетителите възможността да се почувстват като че летят. Престой за снимки. Продължаване към Остербо – чудно планинско кътче, сгушено до езеро, захранвано от водопади. До 20 - те години на XX век тук е имало само изолирана планинска ферма, до която е имало достъп само през късото лято. Днес тук има няколко хижи, които служат за уютна база на планинари и любители на природата. Напитки за освежаване. Завръщане във Флам. Екскурзията е с продължителност около 4 часа и с доплащане 195 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, провежда се при минимум 20 участника. Качване обратно на борда най-късно в 16:30 ч. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – 19.07.2024: Плаване в открито море. Свободно време за почивка и забавления на борда на круизния кораб.

ОСМИ ДЕН – 20.07.2024: Кийл (Германия) – престой от 09:00 до 19:00 ч. Възможност за разглеждане на Хамбург с екскурзовод на български: Хамбург е вторият по големина град в Германия, но без съмнение е най-красивият. Разположен на Северно море, на устието на р. Елба, от Средновековието до наши дни, той е едно от най-големите европейски пристанища. Това му придава един особен космополитен, „над-германски” облик. Хамбург е разнолик като Париж, луксозен като Лазурния бряг, бохемски като Монмартър, издигащ в култ музиката като Виена, високомерен като Лондон и съвършен като Венеция. Разглеждане на Хамбург – Биненалстер, Площада на Кметството, Алстераркаден, църквата “Св. Михаил”, квартала „Сан Паули”, ул. „Репербан”, Шпайхерщад – квартала на складовете, наречен още „складовата Венеция”, защото сградите са построени сред канали, пристанището, Аусенаустер или Елбшосе (приютяващи скъпите вили и резиденции, както и едни от най-луксозните хотели в света). Обиколката е с доплащане 169 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, провежда се при минимум 20 участника. Завръщане на борда на кораба. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН – 21.07.2024: Акостиране в Копенхаген в 10:00 ч. и напускане на кораба. Трансфер до централната част на града. Свободно време в Копенхаген. Възможност за разходка с корабче по каналите или за посещение на музеи: Глиптотеката на Карлсберг (галерия, в която може да се види най-богатата в Северна Европа колекция от гръцката, римската, етруската, египетската античност, но също така и картини на Делакроа, Гоген, Мане, Моне, Реноар, Сезан, Сисле, Синяк, Берт Моризо, Ван Гог, Пикасо и скулптури на Жан-Батист Карпо и Роден); Националния исторически музей (богата колекция от експонати от епохата на викингите, рунически надписи и пр.); музея на големия датски скулптор Бертел Тордвалдсен. Възможност за посещение на Тиволи – един от най-старите атракционни паркове в Европа, прекрасно украсен, с много зеленина и фонтани. Трансфер до летището за полет до Виена с авиокомпания “Austrian Airlines” в 17:40 ч. Пристигане във Виена в 19:20 ч. Полет Виена-София 21:25 ч. – 23:55 ч.

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през август 2023 г. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Цени на човек в лв според настаняването:

Категория A B C D E
Цена на възр. в двойна каюта 3643 лв. 3677 лв. 3956 лв. 4204 лв. 4253 лв.
Цена на трети възр. в каюта 2871 лв. 2888 лв. 3019 лв. 3150 лв. 3200 лв.
Цена на четвърти възр. в каюта 2871 лв. 2888 лв. 3019 лв. 3150 лв. 3200 лв.
Цена на дете до 17 г. в каюта с 2 възр. 2654 лв. 2654 лв. 2773 лв. 2875 лв. 2875 лв.
Цена на дете до 17 г. в каюта с 1 възр. 2654 лв. 2654 лв. 2773 лв. 2875 лв. 2875 лв.
 • Категория А: вътрешна каюта Deluxe (палуба 5 до 10);
 • Категория B: вътрешна каюта Deluxe (палуба 11 до 14);
 • Категория C: двойна каюта с прозорец Deluxe (палуба 5);
 • Категория D: Двойна каюта с балкон Deluxe (палуба 8 до 10);
 • Категория Е: двойна каюта с балкон Deluxe (палуба 11 до 12).

Круизният кораб MSC Euribia, кръстен на гръцката морска богиня Еврибия, е сред новото поколение луксозни лайнери на MSC и прави своя дебют през юни 2023 г. Ще имате възможност да сте сред първите на борда! Корабът е дълъг 331 метра, широк 43 метра и с капацитет 6300 пътника и 1700 души персонал. MSC Euribia разполага с:

 • 4 външни басейна, един от които с оборудван подвижен стъклен покрив, което позволява да се използва и при лошо време;
 • 9 външни джакузита;
 • Аквапарк;
 • Театър с 3 представления на живо всяка вечер;
 • Спортно игрище – пригодено за игра на баскетбол, футбол, волейбол и тенис на корт;
 • Фитнес (в него не се допускат лица под 16 г), симулатор на Формула 1, зала за аркадни игри, СПА център;

Всички предлагани каюти са категория Fantastica, която е по-високата от двете възможни: тези каюти са с гарантирани палуби (по-високите палуби т.е. тези с по-голям номер, са по-скъпи, тъй като обикновено са по-близо до атракциите и гледката от тях е по-добра). Освен това отседналите в каюти Fantastica могат се възползват от безплатна закуска в каютата при заявка.

Всички каюти са снабдени със собствен санитарен възел с душ и тоалетна, разполагат с: климатик, сателитна телевизия, сателитен телефон (допълнително заплащане) и директен телефон за разговори само на борда, минибар (допълнително заплащане), малък сейф, сешоар. Името на Вашият стюард на каютата е посочен във Вашата каюта. Всички чаршафи и хавлии във Вашата каюта ще бъдат сменяни регулярно. Баните са снабдени с сапуни и течен сапун за душа.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 • самолетен билет София-Копенхаген-София;
 • ръчен багаж до 8 кг;
 • чекиран багаж до 23 кг;
 • 7 нощувки на борда в избрания от Вас вид каюта;
 • Пристанищни такси;
 • 1 нощувка със закуска в Копенхаген;
 • обиколка на Копенхаген с екскурзовод на български;
 • всички трансфери в Копенхаген по програмата;
 • прясно приготвена храна за закуска, обяд и вечеря - на бюфет или в основен ресторант;
 • Пица, бургери и други вкусотии между основните хранения;
 • Специализирано детско меню, разработено заедно с Chicco;
 • Наливни вода, кафе, чай и мляко в зоната на бюфета;
 • Ползването на открит и закрит плувен басейн с плажни кърпи, шезлонги и джакузита;
 • Театрални постановки - циркови и акробатични представления, оперети и др;
 • Музика на живо в различните барове, нощен клуб с DJ;
 • 14-часа на ден детски клубове: 5 различни възрастови групи;
 • Фитнес център с оборудване Technogym;
 • Водач-придружител от туроператора.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 • Такса обслужване към персонала – 165 лв. на човек (заплаща се задължително преди отпътуването);
 • Медицинска застраховка – 2 лв. на човек на ден;
 • Допълнителни екскурзии, описани в програмата;
 • Специализирани ресторанти;
 • Напитки, освен упоменатите като включени;
 • Казино, безмитни магазини;
 • Ползване на телефон, интернет;
 • СПА център, фризьор и маникюр/педикюр, фитнес инструктор;
 • Допълнителни атракции като 3D кино, симулатор на F1 и др;
 • Медицински и фотографски услуги, пране.
 • Разходи от личен характер.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ОЛЕСУНД С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ 169 ЛВ.

Олесунд е едно от най-важните морски пристанища на Норвегия. Посещение на архитектурния музей на открито (Олесунд е запазил архитектурата стил ар нуво на целия си исторически център, построен в началото на XX век), колекция от автентични местни лодки и на наблюдателната точка Аксла.

РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ХАМБУРГ С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ 169 ЛВ.

Хамбург е вторият по големина град в Германия, но без съмнение е най-красивият. Разположен на Северно море, на устието на р. Елба, от Средновековието до наши дни, той е едно от най-големите европейски пристанища. Това му придава един особен космополитен, „над-германски” облик. Хамбург е разнолик като Париж, луксозен като Лазурния бряг, бохемски като Монмартър, издигащ в култ музиката като Виена, високомерен като Лондон и съвършен като Венеция. Разглеждане на Хамбург – Биненалстер, Площада на Кметството, Алстераркаден, църквата “Св. Михаил”, квартала „Сан Паули”, ул. „Репербан”, Шпайхерщад – квартала на складовете, наречен още „складовата Венеция”, защото сградите са построени сред канали, пристанището, Аусенаустер или Елбшосе (приютяващи скъпите вили и резиденции, както и едни от най-луксозните хотели в света).

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ТАКСА ОБСЛУЖВАНЕ КЪМ ПЕРСОНАЛА 165 ЛВ.

Задължителна такса обслужване към персонала. 

ЕКСКУРЗИЯ ДО ЗАПАДНИЯ НОС И ПЛАЖА СЕЛЯ 169 ЛВ.

Селя е историческо крайбрежно градче, по пътя до което ще можете да се насладите на типичните за норвежкото крайбрежие пейзажи. Свободно време за разходка из градчето и пясъчния му плаж – рядкост за норвежките фиорди. Продължаване към Западния нос през полуостров Стад – място, известно в Норвегия с изключително тежките бурии, които го връхлитат. Престой на Западния нос, извисяващ се на около 500 м над Атлантическия океан. Свободно време за снимки и разходка.

ЕКСКУРЗИЯ ДО НАБЛЮДАТЕЛНАТА ПЛОЩАДКА СТЕГАЩАЙН И ОСТЕРБО 199 ЛВ.

Виещ се в планината път ще Ви отведе до невероятния пейзаж, който се открива от Стегащайн. Специално построена продълговата площадка, широка около 4.5 м и извисяваща се над фиорда и селото Аурланд, предлага на посетителите възможността да се почувстват като че летят. Престой за снимки. Продължаване към Остербо – чудно планинско кътче, сгушено до езеро, захранвано от водопади. До 20 - те години на XX век тук е имало само изолирана планинска ферма, до която е имало достъп само през късото лято. Днес тук има няколко хижи, които служат за уютна база на планинари и любители на природата.