+359 883 392 152 Запитване

РЕЧЕН КРУИЗ ПОРТУГАИЯ 18.06.2024 С ВОДАЧ

Порто Кристо, Испания
Продължителност
10 дни / 9 нощувки
Маршрут
по река Доро на борда на луксозен кораб от Порто до Саламанка и два дни в Лисабон
Дати на отпътуване
18.06.2024 г.
Цени от
4095
Запитване
Програма

Eдин свят на вино, богата история и неповторима природа

Речен круиз по река Доро на борда на луксозен кораб от Порто до Саламанка и два дни в Лисабон

Долината на река Доро е известен винен район, който има най-висок статут за класификация на вино – DOC в Португалия. Тук се отглеждат трапезни и подсилени вина, от които най-известен е портвайнът. Районът е включен в листата на световното наследство на ЮНЕСКО. Традицията на винопроизводството е поставена през времето на Римската империя, а Доро е създаден като винарски район през 1756 г.
Много от именията и винарните край реката датират от 18 век и работят и до ден днешен.

Програма
1 ден 18.06.2024
Полет София – Мюнхен /19.20 – 20.20/ и Мюнхен – Порто /21.30 – 23.25/. Трансфер и настаняване на круизния кораб.

2 ден 19.06.2024
Корабът отплава в 05.30 ч. сутринта. Днес ще бъде първото ни плаване по реката, заобиколена от меки хълмове с лозови насаждения. Плаваме из винения район на портвайна. В 16.00 ч. пристигаме в Пиняо и ще останем на пристан до следващата сутрин.
От тук ще се отправим на екскурзия към местно имение, където ще дегустираме вино мускател. Ще посетим енотека, където ще ни представят традиционния метод на производство на мускател и портвайн. В имението ни очаква вечеря с типични ястия от региона, придружена с жива музика.

3 ден 20.06.2024
Сутринта ще се наслаждаваме на красивата панорама, плавайки към следващата ни спирка. След обяд на борда ще се отправим на екскурзия до Кастело Родриго, едно от 12-те исторически селища на Португалия. Разхождайки се из тесните средновековни улици, вниманието ни ще грабнат красивите фасади и прозорци, изградени в мануелиньо – пищно орнаментиран стил с морски мотиви, характерен за късната готика в Португалия от началото на 16 век. Стилът е вдъхновен от Великите географски открития по времето на крал Мануел I. Тогава в този район имало еврейска общност, спасила се от инквизицията, която изградила местната синагога. През вековете на територията на този малък град са живели мирно християни, евреи и араби, създавайки една интересна мултикултурна хармония, до която ще се докоснем. Ще посетим крепостта Родриго, чийто основи са поставени още от римляните, а крепостните стени са издигнати през 9 век от Алфонсо IX. Корабът ни ще нощува във Вега де Терон, близо до испанската граница.

4 ден 21.06.2024
Днес корабът ще остане в Барка д`Алва, най-близката точка до границата с Испания, а ние ще се отправим на екскурзия до красивия университетски град Саламанка, разположен в района Кастиля и Леон и обявен от ЮНЕСКО за част от Световното културно наследство. Основан от келти, окупиран от римляни, владян от араби, през 12 век той става християнски. Университетът на града е създаден през 1218 г. от крал Алфонсо IX. Това е най-старият институт на иберийския полуостров, който функционира и до днес.
Обитаван през вековете от принцове, крале и архиепископи, Саламанка забогатява и сега е истински музей на открито с впечатляващи архитектурни и исторически шедьоври, не случайно наричан „историческото лице на Испания“. Освен това в града учат 40 000 студенти от цял свят, което му придава космополитен характер. През 2002 г. Саламанка беше избрана за европейска столица на културата.
Очаква ни разходка, започвайки от главния площад – плаза Майор, изграден през 18 век и използван някога за кориди. Следва Къщата с раковините, готическа сграда от 1493 г., символизираща брака между две знатни фамилии, чиито хералдически символи – раковините и лилиите украсяват фасадата. Ще минем и край университета, чиято фасада е украсена в богатия стил Платареско. Последната ни спирка е Новата катедрала, строена между 1513 и 1733 г. в готически стил, на мястото на старата от 12 век. Ще имаме обяд, по време на който ще опитаме ястия от испанската кухня.

5 ден 22.06.2024
Сутринта ни очаква круиз от Барка д`Алва до Регуа. Днес отново ще имаме винена дегустация в местно имение - или кинта, както ги наричан тук. По време на посещението ще опитаме портвайн и местно вино с гарантиран произход. Районът, въпреки че се асоциира предимно с портвайна, има и голямо производство на трапезни вина. Нощуваме в Регуа.

6 ден 23.06.2024
Тази сутрин ще бъде последният ни преход, насладете се на красотата на околния пейзаж. Около 14.30 ч. ще пристигнем в Порто. Разпрострян по бреговете на Доро, Порто винаги е бил неразривно свързан с реката. Началото поставили келтите, последвани от римляните, които винаги избирали добрите пристанища. Градът достига разцвет през 15 и 16 век, благодарение на моряците, рибарите, търговците и корабостроителите, които допринасяли за португалските морски пътешествия. През 18 век Порто дава името си на едно от най-добрите вина в света – портвайна. Свободно време.

7 ден 24.06.2024
Престой в Порто. Днес ще се впуснем из пъстрия лабиринт от къщи и улички, за да открием неговите барокови църкви и сгради с колонади от Каиш да Рибейра до Алфандега. Ще видим двуетажния мост Дом Луис, построен през 19 век и кръстен на крал Луис I. Ще спрем при катедралата, строена между 12 и 17 век, разположена на хълма Пенавентоса, от която се открива поразителна гледка към реката. Ще разгледаме красивите керамични пана, наричани азулежу, които покриват стените на жп гарата Сао Бенто. Ще се разходим край двореца на Стоковата борса, средновековната църква С.Франциско и по известната пешеходна улица Руа дас Флорес.

8 ден 25.06.2024

След закуска освобождаваме кораба и се отправяме към гарата, за да вземем влака до Лисабон. Стъпвайки в Лисабон, ще се настаним в хотела, а после ще се потопим в романтичната атмосфера на португалската столица. Ще разгледаме историческия квартал Байша, построен по плановете на Маркиз де Помбал, след голямото земетресение от 1755 г., красивия площад Росио, обграден от елегантни сгради и носталгичните павирани улички на Алфама.

9 ден 26.06.2024

Закуска. Днес може да останете в Лисабон или да дойдете с нас на екскурзия до най-западната точка на Европа – Кабо да Рока. Ще видим и Синтра – романтичен малък град под защитата на ЮНЕСКО, любимо място на Лорд Байрон, описано в стиховете му. Тук ще посетим Кралския дворец, който е служел за зимна резиденция на португалските крале от 14-и век насам. Накрая ще спрем в Кашкаиш – един от известните португалски курорти, дълго време убежище на детронираните кралски фамилии след 1940 г.

10 ден 27.06.2024

Закуска. Днес ще се отправим към района Белем, за да видим манастира Жеронимуш /отвън/, пищно орнаментиран в португалския архитектурен стил Мануелиньо, където се намира и саркофагът на Васко да Гама. В близост са и едни от символите на града – Белемската кула и паметникът на Мореплавателите. В този район се намира и известната сладкарница, в която се приготвя известния португалски сладкиш Паштел де Ната, пълен с разтапящ се крем. След екскурзията ще се отправим към летището за полет Лисабон – Мюнхен /14.20 – 18.20/ и Мюнхен – София /20.10 – 23.00/.

Цени:

Палуби

В двойна каюта

Единична каюта

Дете до 11.99 г.

Основна палуба отзад

4095 лв.

6470 лв.

3530 лв.

Основна палуба

4240 лв.

6750 лв.

3640 лв.

Горна палуба отзад

4620 лв.

7410 лв.

3960 лв.

Горна палуба

4895 лв.

7970 лв.

4080 лв.

На кораба няма тройни каюти

Детето ползва отстъпка като втори човек в каюта.

 

 

Цената включва Самолетни билети София – Порто и Лисабон – София;
Трансфери летище – кораб – влак – хотел – летище;
Билети за влак Порто – Лисабон;
7 нощувки на речния кораб MS Douro Cruiser;
7 закуски на бюфет;
6 обяда с тристепенно сет меню;
6 вечери с четиристепенно сет меню;
Кафе и чай по време на хранене;
Всяка вечер в бара – малки закуски в определени часове;
Коктейл с капитана за добре дошли;
Капитанска вечеря;
2 нощувки с 2 закуски в хотел 4* в Лисабон;
Екскурзия из историческата част на Лисабон;
Екскурзия до района Белем в Лисабон;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на Евроинс;
Местен екскурзовод по програмата;
Пристанищни такси;
Тур мениджър/ водач .
Цената не включва Напитки.
Сервизно обслужване на кораба /препоръчителна сума на ден – 10 евро за персонала и 3 евро за круиз директора /.
Доплащане за мед. застраховка за лица от 65 до 74 г. – 12 лв.
Доплащане за мед. застраховка за лица от 75 до 85 г. – 34 лв.
Застраховка Отмяна на пътуване – препоръчителна.
Промяна на име по-малко от 60 дни преди началото на круиза – 100 лв.
Избор на конкретен номер каюта / според наличните / – 150 лв. на каюта.
Допълнителна информация
Речен кораб Douro Cruiser 4*


Корабът е конструиран през 2005 г. и реновиран през 2014 г. Капацитетът му е 130 души. Разполага с 4 палуби, свързани със стълби и асансьор.

Най-горната палуба е с открита тераса със шезлонги и малък басейн.

На втора палуба има панорамен бар и лондж, рецепция, сувенирен магазин.

Ресторантът се намира на първа палуба.

Корабът има 65 каюти, разположени на втора и трета палуба, като тези на втора палуба са с панорамни прозорци, които не се отварят. Каютите на трета палуба имат балкони. Всички каюти имат климатик с индивидуален контрол, сейф, ТВ, баня и тоалетна.
Допълнителни екскурзии:

Екскурзия до Кабо да Рока, Синтра с посещение на двореца и Кашкаиш – 150 лв.
Пакет 5 екскурзии по време на круиза – 799 лв.

Екскурзия до местно имение – винарна с дегустация на вино и вечеря;

Екскурзия до замъка Кастело Родриго;

Целодневна екскурзия до Саламанка с обяд;

Посещение на винарна с дегустация на портвайн и DOC;

Обиколка на Порто.Цените на екскурзиите са валидни при минимум 25 записани.

Цените на екскурзиите са валидни до 60 дни преди отплаване и при наличие на свободни места. След това са възможни промени.

Условия:

Цените на круиза са базирани на настоящите цени на горивата и пристанищните такси към 01.10.2023 г.

При промяна над 5% ще се начисли горивна такса, за която ще бъдете информирани не по-късно от 21 дни преди началото на круиза.

Корабът не предлага настаняване в тройни каюти.

Цената е валидна при минимум 25 пълно платили.

При метеорологични проблеми или промяна в работата на шлюзовете е възможна промяна в местата и часовете на спиране на кораба.

Дата за потвърждаване на круиза 15.05.2024 г. или по-рано при събран минимум.

Необходими документи: валидна лична карта или валиден задграничен паспорт.

Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.

Агенцията има сключена застраховка Отговорност на Туроператора със ЗК Евроинс, полица № 03700100004158 от 24.11.2022 г.

Агенцията предлага застраховка Отмяна на пътуване на ЗД Евроинс.
Резервации:

Резервации се приемат с авансово плащане от 30%.

Пълно плащане 60 дни преди датата на отпътуване.