+359 883 392 152 Запитване

КРУИЗ с водач Норвежки фиорди с Берген и Гейрангер 05.07.2024

Продължителност
9 дни / 8 нощувки
Маршрут
Копенхаген - Берген - Хелезилт - Гайрангер - Хаугесун - Кийл (Хамбург) - Копенхаген С водач-придружител
Цени от
3399лв.
Запитване
Програма
Програмата е деветдневна и включва водач-придружител от туроператора, всички трансфери по програмата, една нощувка в Копенхаген, седем нощувки на борда на круизен кораб Costa Diadema с включени пристанищни такси, забавления и развлекателна програма на борда. Изхранването на борда на кораба е на база закуска, обяд, вечеря (пълен пансион) и междинен бюфет, напитки (вода, кафе, чай). Пакетът включва и обиколка с екскурзовод на български на Копенхаген. Лети се с авиокомпания Austrian Airlines през Виена, като пакетната цена включва самолетен билет, летищни такси, ръчен багаж до 8 кг. и чекиран багаж до 20 кг.


ПЪРВИ ДЕН – 05.07.2024: 18:45 ч - 19:20 ч. полет София – Виена на „Austrian Airlines”. 21:00 ч. – 22:40 ч. полет Виена – Копенхаген. Трансфер до хотела в Копенхаген. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – 06.07.2024: Закуска. Обиколка на Копенхаген – историческия център Слотхолмен, Кристиансборг Слот, борсата, “Амалиенборг плац”, двореца „Амалиенборг“, Чърчил парк със статуята на малката русалка, замъка „Розенборг“, университетския квартал и ул. “Строгет”, Кметството, кейовете на канала Нюхавн. Трансфер до пристанището. Качване на борда на кораба. 18:00 ч. – отплаване. Свободно време за почивка и забавления на борда на круизния кораб.

ТРЕТИ ДЕН – 07.07.2024: Плаване в открито море. Свободно време за почивка и забавления на борда на круизния кораб.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 08.07.2024: Берген (Норвегия) – престой от 08:00 до 18:00 ч. По желание – Разглеждане на Берген: селището завладява с очарованието си на космополитен град с богато минало. Старият квартал на града – „Бриген“, е включен в Списъка на Юнеско за световното културно наследство. Това е кварталът, на който градът дължи и другото си прозвище – „дървеният град“ заради прекрасните дървени къщи, накацали като огърлица с разноцветни мъниста по кея на старото пристанище. Берген е едно от най-старите пристанища в Северна Европа. Днешният вид на къщите в квартала „Бриген“ е от началото на XVIII век. Разходка из квартала „Бриген“ – кея Бриген, кулата Розенкранцтарн, Хаконсхален, крепостта „Бергенхюз“, църквата „Мария Кирке“, пл „Торгет“. Свободно време. Възможност за изкачване с фуникуляр до връх Флойен (320 м), откъдето се открива прекрасна гледка към града и към околните острови (изкачването продължава около 10 мин. и цената за билет за фуникуляра, която е около 180 NOK, не е включена в пакетната цена на екскурзията). Обиколката е с доплащане 70 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, провежда се при минимум 20 участника. Качване обратно на борда най-късно в 16:30 ч. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – 09.07.2024: 09:00 ч. акостиране в Хелезилт (Норвегия). 11:00 ч. отпътуване към Гайрангер. 13:00 ч. – акостиране в Гайрангер и отпътуване в 18:00 ч. от Гайрангер. Ако останете на борда на кораба през този ден ще можете да се насладите от водата на признатия за един от най-красивите в света фиорди – Гайрангерфьорден (част от световното наследство на ЮНЕСКО). Круизният кораб се движи под извисяващите се над Вас скални склонове, достигащи 1700 метра, а на няколко места от тях се спускат величествени водопади. Освен тях, ще можете да видите и като излезли от приказките малки ферми, кацнали на самите склонове на планините. По желание – целодневна екскурзия по сушата от Хелезилт до Гайрангер: езерото Хорниндалсватнет, ивестно като най-дълбокото в Европа (514 м) и като това с най-бистрата вода на Стария континент. Продължаване към живописното село Стрин и Гайрангер. По пътят ще зърнете от близо водопади и невероятни гледки към Гайрангерфьорден, като се минава и през връх Далсниба (1500 м) и наблюдателната точка Флидал (едно от най-иконичните места за снимки на скандинавските фиорди). Екскурзията включва обяд. Екскурзията е с доплащане 385 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, провежда се при минимум 20 участници.Качване обратно на борда най-късно в 16:30 ч. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – 10.07.2024: Хаугесун (Норвегия) – престой от 13:00 до 20:00 ч. Тесните проливи, в които корабите могат да минават, за да избегнат бурното море, правят регионът ключов още от времето на викингите. Тук се преплитат старите викингски традиции с модерното мореплаване и свързаните с него индустрии. Градът Хаугесунд и околностите му, особено островът Кармей, предлагат живописни пейзажи с широки пасища и типична скандинавска архитектура сред норвежките фиорди. Свободно време. Възможност за полудневна екскурзия до остров Кармой: фотопауза при паметника във Феркингстад, издигнат в памет на местните рибари, загубили живота си в морето. Следващата спирка е Скуденесхавн - най-южният град на острова, който е известен с автентичната си архитектура, изключително добре защитеното си пристанище и риболова. Обиколката завършва с посещение на къщата музей на търговец от XVIII век, където са изложени предмети от бита на местните от тази епоха. Екскурзията е с доплащане 215 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, провежда се при минимум 20 участници. Качване обратно на борда най-късно в 18:30 ч. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – 11.07.2024: Плаване в открито море. Свободно време за почивка и забавления на борда на круизния кораб.

ОСМИ ДЕН – 12.07.2024: Кийл (Германия) – престой от 08:00 до 20:00 ч. Възможност за разглеждане на Хамбург с екскурзовод на български: Хамбург е вторият по големина град в Германия, но без съмнение е най-красивият. Разположен на Северно море, на устието на р. Елба, от Средновековието до наши дни, той е едно от най-големите европейски пристанища. Това му придава един особен космополитен, „над-германски” облик. Хамбург е разнолик като Париж, луксозен като Лазурния бряг, бохемски като Монмартър, издигащ в култ музиката като Виена, високомерен като Лондон и съвършен като Венеция. Разглеждане на Хамбург – Биненалстер, Площада на Кметството, Алстераркаден, църквата “Св. Михаил”, квартала „Сан Паули”, ул. „Репербан”, Шпайхерщад – квартала на складовете, наречен още „складовата Венеция”, защото сградите са построени сред канали, пристанището, Аусенаустер или Елбшосе (приютяващи скъпите вили и резиденции, както и едни от най-луксозните хотели в света). Обиколката е с доплащане 169 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, провежда се при минимум 20 участника. Завръщане на борда на кораба. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН – 13.07.2024: Акостиране в Копенхаген в 10:00 ч. и напускане на кораба. Трансфер до централната част на града. Свободно време в Копенхаген. Възможност за разходка с корабче по каналите или за посещение на музеи: Глиптотеката на Карлсберг (галерия, в която може да се види най-богатата в Северна Европа колекция от гръцката, римската, етруската, египетската античност, но също така и картини на Делакроа, Гоген, Мане, Моне, Реноар, Сезан, Сисле, Синяк, Берт Моризо, Ван Гог, Пикасо и скулптури на Жан-Батист Карпо и Роден); Националния исторически музей (богата колекция от експонати от епохата на викингите, рунически надписи и пр.); музея на големия датски скулптор Бертел Тордвалдсен. Възможност за посещение на Тиволи – един от най-старите атракционни паркове в Европа, прекрасно украсен, с много зеленина и фонтани. Трансфер до летището за полет до Виена с авиокомпания “Austrian Airlines” в 17:40 ч. Пристигане във Виена в 19:20 ч. Полет Виена - София 21:25 ч. – 23:55 ч.

Забележка: възможна е промяна в цената на пристанищните такси. При промяна клиентите ще бъдат уведомени най-късно 20 дни преди отпътуване.
Цената включва Цената включва

Самолетен билет София - Виена - Копенхаген - Виена - София с авиокомпания „Austrian Airlines”;
Летищни такси;
1 ръчен багаж до 8 кг;
1 чекиран багаж до 23 кг;
Трансфер летище – хотел в Копенхаген;
Трансфер до пристанището в Копенхаген ден 2;
Трансфер пристанище-център в Копенхаген в ден 9;
Трансфер до летището в Копенхаген;
7 нощувки на борда в избрания от Вас вид каюта на база пълен пансион – богат асортимент от храна за закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря + вода от диспенсър и чай в зоната на бюфет ресторанта;
Пристанищни такси;
1 нощувка със закуска в Копенхаген;
Обиколка на Копенхаген с екскурзовод на български;
Уелкам коктeйл с капитана на кораба;
1 или повече гала вечери с изискано гурме меню и подбрана селекция от продукти (изисква вечерно облекло);
Безплатно ползване на басейните и фитнес центъра на кораба;
Множество забавления на борда на кораба;
Програма с атрактивни игри;
Водач – придружител от туроператора.
Цената не включва Цената не включва

Такса обслужване към персонала - 11 евро на човек на ден (5,5 евро на ден за деца до 11 г.) – заплаща се на кораба;
Медицинска застраховка с покритие 10000 евро;
Застраховка „Отмяна на пътуване“;
Допълнителни брегови екскурзии, описани в програмата;
Напитки, освен упоменатите като включени;
Хранене в някои ресторанти (в т.ч. Club, Samsara, Teppanyaki, Pizzeria)
Казино;
Ползване на телефон, интернет;
СПА услуги, фризьор , маникюр и педикюр, фитнес инструктор;
Голф симулатор, симулатор на F1, 3D кино, лазерен лабиринт;
Медицински и фотографски услуги, пране;
Горивна и/или инфлационна такса, ако такава се наложи;
Разходи от личен характер.
Допълнителна информация
Цени на човек в лв според настаняването:
Категория A B C D E
Цена на възр. в двойна каюта 3399 лв. 3459 лв. 3801 лв. 3872 лв. 3912 лв.
Цена на трети възр. в каюта 3249 лв. 3309 лв. 3651 лв. 3722 лв. 3762 лв.
Цена на четвърти възр. в каюта 3249 лв. 3309 лв. 3651 лв. 3722 лв. 3762 лв.
Цена на дете до 17 г. в каюта с 2 възр. 2342 лв. 2366 лв. 2563 лв. 2642 лв. 2663 лв.
Цена на дете до 17 г. в каюта с 1 възр. 3275 лв. 3335 лв. 3615 лв. 3739 лв. 3785 лв.

Категория А: Настаняване във вътрешна двойна каюта Classic (1-ва - 2-ра палуба);
Категория B: Настаняване във вътрешна двойна каюта Premium (6-та, 7-ма, 9-та, 10-та палуба);
Категория С: Настаняване във двойна каюта с прозорец Classic (1-ва - 2-ра палуба);
Категория D: Настаняване в двойна каюта с балкон Classic (2-ра палуба);
Категория Е: Настаняване в двойна каюта с балкон Premium (6-та - 7-ма палуба).


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:
Разглеждане на ХамбургПрочети повече 169 лв.
Разглеждане на БергенПрочети повече 70 лв.
Пакет напитки My DrinksПрочети повече 480 лв.
Пакет напитки My Drinks PlusПрочети повече 637 лв.
Пакет напитки My Soft DrinksПрочети повече 324 лв.
Пакет My Drinks YoungПрочети повече 216 лв.
Екскурзия по сушата от Хелезилт до ГайрангерПрочети повече 385 лв.
Екскурзия до остров КармойПрочети повече 215 лв.
Хотели по програмата
Цени от
3399 лв.